4 Läs mer >>

Det finns en hel del enkla och roliga sätt att förändra sin vagn på. Man kan byta suffletter, sittdynor, åkpåsar mm. Men något som verkligen sticker ut är att byta färg på hela chassit. Här tänkte jag visa hur jag har dekorplastat mitt chassi på min Buffalo. Det är enkelt även om det är lite pilligt men wow vilket kul sätt att förnya sig lite. Och det finns inga begränsningar i färger och mönster vilket är extra roligt. Vågar man lite så kan man få ett chassi som glänser som guld, som speglar sig, som är äppelgrönt, som ser ut som träfanér, leopardfärgat, kort och gott, inga gränser. 

 

Börja med att strippa ner chassit så naket som möjligt. Helt enkelt för att det är lättare att komma åt överallt då.

 

Mät chassit och klipp ur plasten i lagom stora bitar.

 

Sen är det kort och gott så enkelt som att bara vira plasten runt chassit. Det blir ungefär som ett stort klistermärke.

 

Det är verkligen inte svårare än så. Det kan vara lite pilligt att få till det som man vill ha det men det går att lossa på plasten och sätta dit den igen ett par gånger utan att det påverkar resultatet. Plasten kan man köpa på lite olika ställen såsom tex Bauhaus, färgbutiker, även Lidl har sålt ett par gånger. Något som kan vara värt att veta är att det är olika tjocklek på olika plaster. Är plasten tjockare är det inte säkert att det funkar på teleskophandtaget. Just det här plasten har jag köpt i en färgbutik och den funkade jättebra att ha även på teleskopdelen, en mattkniv till de små hacken och sen funkar det lika bra som utan plast. Är plasten för tjock kan det hända att man inte kan justera höjden på handtaget så det får man väl välja själv om det är något man tycker sig behöva eller inte.

 
 

Mellan bakhjulen finns det enda stället på vagnen där det inte är helt raka linjer vilket gör det lite pilligare. Men inte värre än att man fixar det med en mattkniv.

 
 

 

Sen är det bara att klä på vagnstackarn sina kläder igen. Och vips så har man en ny vagn! Som dessutom är skyddad mot repor. Ett alldeles utmärkt kvällsnöje vill jag påstå.

 
 
 

Hur man klär om sitt ...

0 Läs mer >>
Har man inget för sig kan man förvandla sin högst ordinära vagn till en My Little Pony-vagn. Imorgon kommer en fullständig beskrivning över hur man gör om man själv känner sig sugen på att tramsa till sin vagn.
 

Barnvagnspimpning del...

0 Läs mer >>
Idag fick jag chansen att kamma hem en uppsättning av Bugaboos samarbete med Missoni som släpptes för nåt år sen. Det släpptes två kollektioner, en till Bee+ och en till Cameleon. De blev båda två omåttligt populära och är idag helt galet svåra att få tag på. De är slutsålda precis överallt så enda chansen att lägga vantarna på ett set är i stort sätt att hitta begagnat. Och när man ser det är det inte svårt att förstå varför. Både suffletten och filten är så otroligt snyggt att jag blir alldeles andlös. Jag hade dessutom turen att få köpa det här av en tjej som varit så rädd om det att hon knappt använt det alls eftersom hon har varit rädd för att det ska bli slitet, så allt är i nyskick.
 
För en barnvagnsnörd är detta typ porr. Det blir liksom inte bättre än så här. Nu är lilla Svarten så snygg att jag knappt vågar ge mig ut på gatorna.
 
 
 
 
 
 
 

Missoni <3 Bugaboo

1 Läs mer >>
Som sagt så virkar jag bumperskydd på beställning. Man kan få enfärgade, randiga eller sicksackmönstrade. De görs på beställning och jag har inget lager så man får räkna med ca en veckas leveranstid. Om man hellre vill ha sydda bumperskydd så går det att ordna. Just nu finns det att få i rosa eller i neongult/svart.
 
Prislista:
 
Virkade enfärgade: 130:- (2 st matchande 200:-)
Virkade randiga/sicksack: 150:- (2 st matchande 250:-)
Sydda 70:-
 
Alla priser är inklusive frakt och beställer gör du genom att maila mig på [email protected]
 
 

Köp ett bumperskydd!

0 Läs mer >>
 

Bumperskydd in the ma...

0 Läs mer >>

Glöm inte att följa mig på Instagram; beroendeavbarnvagnar där uppdateras det varje dag.

Instagram

0 Läs mer >>

När det kommer till accessoarer och tillbehör är Elodie Details svårslagna om man gillar färg och mönster. De gör regnskydd, sittdynor, åkpåsar inredning, sängkläder, mössor, filtar, skötväskor och en massa annat.

De flesta av deras print finns att återfinna på många flera produkter så att man kan matcha sönder sig om man nu känner för det. Du kan ha sittdyna, regnskydd och filt i samma mönster samtidigt som du stoppar in en napp i munnen på ungen i samma print. Är man en matchningsnörd är Elodie the way to go.

Av någon underlig anledning har jag faktiskt inte någonting alls i det mönster som jag själv tycker är snyggast, Retro Revolution, men på bilderna ser ni en åkpåse White Edition, sittdyna Apple of my eye, regnskydd Rockabilly Dot och matchande filtar.

Elodie details

0 Läs mer >>

Idag firar vi midsommar och ettårsdag här! För ett år sen låg jag på BB på Sös med mitt lilla monster och försökte fatta att han var här, vad hände egentligen...

Glad midsommar på er alla!

Glad midsommar!

0 Läs mer >>

Varje år släpper Bugaboo en limited edition upplaga av suffletter och topset. De säljs bara tillfälligt och missar man chansen får man helt enkelt försöka leta på begagnatmarknaden.

I år har de för första gången gjort mönstrade suffletter. Fantastiskt! Årets upplaga heter Jazz up och består av två versioner. Sunny gold och Jewel blue. Jag är inte ett stort fan av gult överlag men den blåa. Wow. Först när man ser bilderna blir man inte så imponerad. Men sen får man nöjet att träffa en sån här suffla på riktigt.

Jag. Älskar. Den. Färgen är i stort sett omöjlig att återge på ett rättvist sätt när man tar bilder på den så ni får helt enkelt lita på mig när jag säger att den är alldeles, alldeles underbar ...

Jazz up

1 Läs mer >>
 
 
 
Nu har buffeln bott hos oss såpass länge att jag vågar mig på en liten utvärdering. Tyvärr är jag bortrest utan dator så bilderna hamnar inte på bästa sätt. Försök att se förbi det please. 
 
Mitt första intryck. 
Den är ju så jäkla snygg! Pure love! Här har Bugaboo plockat det allra bästa från Cameleon och Donkey och skapat barnvagnsperfektion. Snyggare vagn får man leta efter. Bugaboo överlag gör ju vagnar som delar folk i två läger. Om ni på något sätt lyckats missa det så står jag på den sidan som tycker att de gör ohyggligt tuffa vagnar. Och Buffeln är inget undantag. Genomtänkt in i minsta detalj. 
 
Monsterkomfort:
Monstret sitter helt fantastiskt bra. Aldrig tidigare har jag sett honom så nöjd i en vagn. Han är väldigt enkel att ha att göra med och protesterar väldigt sällan när han åker vagn men han är ännu gladare när han får åka buffel. Och jag tror att jag vet vad det är som skiljer. Höjden. Den är väldigt hög, inte Stokkehög men hög. Barnet kommer upp ordentligt och ser mer än bara knän. Han pekar, pratar, skrattar och det är enkelt att prata med honom när han kommer upp lite mer på samma höjd. 
Buffalon är Bugaboos rymligaste vagn och det kommer inte bli några problem att få plats med åkpåse och overall i vinter. Ska jag anmärka på något så är det att ett justerbart fotstöd skulle varit bra. 
 
Funktioner:
Buffalon har i stort sett samma funktioner som Donkeyn och Cameleon. Den är vändbar, låsbara swivelhjul, tvåhjulsläge för tuffare terräng, ett utseende som enkelt går att förändra med nya suffletter osv. 
Men. Den har vissa detaljer som de andra saknar. Det är den enda som är godkänd att hänga väskor över handtaget på. Så det finns faktiskt krokar på chassit. Den går att fälla i ett stycke även bakåtvänd vilket ju är väldigt smidigt. Tyvärr blir den rätt stor när man gör det. När vi reser längre vill vi ha med en lite mer rejäl vagn och då är det buffeln som gäller. I såna lägen har vi även en massa andra grejer i hela bilen så då är det bra om inte vagnen tar upp hela utrymmet. Men delar man på den innan man fäller den så funkar det absolut.
 
 Varukorgen är toppen. Det får plats helt galna mängder med prylar. Stora matkassar står rakt upp utan problem. Jag var lite rädd att jag skulle sakna utrymmet hos vår Brio Go men icke. Buffalon lämnar inte mycket att önska där. Men OM jag skulle få önska något skulle jag vilja se lite fack på sidorna så som Donkeyn har. Absolut inget man behöver men något jag gillar. Det finns ett rätt stort fack men jag hade gillat att ha ett mindre också. Om man nu för önska. 
 
Men det bästa är suffletten. Äntligen har Bugaboo gjort en sufflett som faktiskt skyddar hela barnet från solen. En sufflett som gör solkepsar och dylikt överflödiga. Jag kan inte beskriva den på ett bättre sätt än "Awesome!" 
 
Körglädje:
Buffeln gör skäl för sitt namn. Den är tuff och rejäl. Den bufflar fram överallt. Jag har ju inte provat den i snö än men jag kan inte se att det kommer att bli några problem alls. 
 
Något som är svårt att undvika är jämförelsen med Donkeyn. Och visst finns det vissa skillnader. Vid ett första ögonkast är det nästan svårt att se skillnad på dem men det skiljer rätt mycket i körkänsla tycker jag. Donkeyn är mycket mer lättrullad. Buffalon är tyngre. Överlag tycker jag nog att Donkeyn är trevligare att köra och sidokorgen är extremt svårslagen. Det är en sån där grej som man inte visste att man behövde förrän man fick den. Men Donkeyn har inte alls samma utrymme för barnet vilket gör att jag nog tycker att Buffalon vinner i längden ändå. Mitt monster åkte som en prins i sin Donkey med dunåkpåse i vintras men jag har svårt att tro att han skulle sitta lika bra vintern som kommer. Jag saknar även att kunna vända på en femöring och att kunna vända vagnen med bara ett finger. Som både Donkeun och Camen gör. Buffeln känns rätt lång vilket gör att den förlorar lite smidighet. 
 
Åker man mycket kollektivt och mest kör i stan är det Cameleon som gäller. Det finns ingen som slår den inne i city. Hade jag bara vågat föreslå det hemma utan att vara rädd för att bli ensamstående hade det omedelbart fått flytta hem en Cam till oss igen. 
 
Har man flera vagnsbarn eller planerar syskon närmsta tiden är det Donkeyn som gäller. Den är en dröm även i mono och den vagn jag tyckt om mest. Har man redan en åsna och funderar på att byta mot en buffel ser jag ingen anledning såvida det inte börjar bli trångt för barnet.  Däremot tar den alldeles för mycket plats ihopfälld. 
 
Behöver man ett mellanläge. En vagn som klarar i stort sett allt. En vagn man kan använda i många år. Till större barn. Då är det Buffalo som gäller. Den har en ovanligt hög maxvikt och tar mer vikt än packåsnan. 
 
Sammanfattning:
Jag är jättenöjd. Jag skulle rekommendera Buffalon till i stort sett vem som helst oavsett vilka behov man har. Den klarar allt. Bugaboo har gjort det igen. Buffalon var den vagn som saknades för att göra stallet komplett. Väl värd varenda krona. Barnvagnskärlek helt enkelt. 
 

Bugaboo Buffalo

2 Läs mer >>
 
Inovi gör sittdynor i Memory Foam. Dynorna finns i tre storlekar och är rejält tjocka och verkar helt galet sköna att sitta på. Den stora har även kanter vilket gör att det blir lite mysigare och mer ombonat i vagnen som den sitter i. Monstret verkar gilla den för han sover bra och blir inte sådär olidligt svettig som han blir ibland. Kort sagt ett mycket bra köp. Det enda jag kan önska är att den hade funnits i lite roligare färger men man kan ju inte få allt. Dynan kostar runt en femhundring och finns på de flesta ställen som säljer barnvagnstillbehör. 
 
Dynorna på bilderna är i strl.L. Den vita ser man här i en Brio Go och i en Bugaboo Buffalo och är bilder jag har tagit på mina vagnar. Bilden på den svarta dynan har jag fått låna av Elin Thele och hon har sin i sin Bee+. Som ni ser sitter den utmärkt både i vagnar av modell större och i små bin. 

Inovi

0 Läs mer >>
Mitt monster tycker att skumgummit på bumpern typ är det godaste som finns. Eftersom jag tycker lite osannolikt mycket om mina vagnar så är det tuggförbud för monstret. Har ni någonsin försökt stoppa ett monster från att tugga på nåt monstret vill tugga på? 
 
Så ett fint handgjort bumperskydd är lösningen! Dessa görs på beställning och finns i flera olika färger. Enfärgat, randigt eller sicksack. Maila mig på [email protected] om du vill veta mer. 

Bumperskydd!

2 Läs mer >>

Fikapaus

0 Läs mer >>

Första riktiga promen...

0 Läs mer >>

Även om det inte blir så många vagnspromenader med nyopererad hand kan man ju inte tacka nej när man får chansen att utöka familjen med en sån här skönhet.

Det är en gammal Knorr. Antagligen från slutet av 80-talet. Jag kan ju typ inget om retrovagnar eftersom jag är en sån där nörd som typ bara kör Bugaboo men jag kunde verkligen inte motstå den här pärlan. Men experterna i Retrovagnsgruppen på Facebook kan ju lite (väldigt mycket) mer så jag litar på dem när det kommer till åldern.

Problemet nu är ju att mitt monster närmar sig ett och inte är jättesugen på liggvagn. Men den är enormt rymlig så jag ska nog pynta till den så att han inte kan motstå den...

Som en dröm för ögat

0 Läs mer >>

På vagnfronten. I onsdags opererade jag min högerhand vilket gör att jag inte alls är särskilt bra på att ge mig ut på promenader med vagnen för tillfället. Så jag har inte kunnat provköra fina buffeln ordentligt än.

Det är stilla