0 Läs mer >>
Första rejäla snön för den här vintern har äntligen dykt upp. Ett lugnt och stilla snöfall som liksom aldrig tar slut leder till ett helt perfekt januariväder. Soligt och fint med den vackra snön. Som gjort för en barnvagnspromenad. Som gjort för att testa Buffalon. Bugaboo menar att det är den ultimata terrängvagnen så det finns ju knappast något väder som är bättre att testa den i. 

Det blev dock inga terrängbilder nu eftersom jag lite glömde bort det. (Jag vet, helt sjukt, det är inte ofta jag inte tar chansen att fota mina vagnar liksom.) 

Jag lyckades iaf ta mig möjligheten att köra på plogad väg, oplogad väg där folk har gått en del och även genom djupare snö. Den plogade vägen säger ju sig självt. Det går precis lika bra som på barmark. Inga konstigheter. I övrigt så tycker jag att det funkade över förväntan. Det första som händer när vi går ut genom dörren är att hjulen blir alldeles täckta med flera centimeter snö och jag blir såklart rätt skeptisk. Men nä'rå, efter bara några meter faller snön av efter hand och det blir aldrig den där tjocka packningen av snö som man ibland ser på vissa vagnar. Buffeln tar sig fram bra genom snön. Den plöjer fint även genom det oplogade. Den stora överraskningen var att man inte behöver låsa framhjulen. Möjligheten finns ju för de som vill men jag tycker inte det behövs. Hjulen är så stora och rejäla att den bufflar sig fram bra ändå. Nu tycker ju jag personligen rätt illa om fasta hjul så det kan ju vara en faktor som spelar in. Det krävs väldigt mycket innan jag låser hjulen. 

Nackdelen är att den är tung. Jäkligt tung. Jag tycker den är tung att köra i vanliga fall och det blir ju inte bättre i snön. Inte svårkörd utan bara för mycket vikt. Att köra Cameleon eller Bee+ (som jag gjorde förra vintern, rekommenderas inte) genom snö är skitjobbigt. Det som gör de vagnarna helt underbart smidiga resten av tiden är samma sak som gör dem hemska i snö. De små hjulen och det tunna chassit gör att varje steg är en kamp. Trots att vagnarna inte väger många kilon. Man måste hela tiden parera hur man går för att inte fastna nånstans eller råka tippa vagnen. (Kan tillägga att jag pratar om Cameleon UTAN vinterhjul)

Så är dock inte fallet med Buffalon. Det känns verkligen att den är gjord för lite mer rejäl körning. Chassit är längre och mycket mer rejält. Hjulen är enorma. Hela vagnen är väldigt hög vilket gör att man inte så lätt får en massa snö under rumpan så att säga. Men allt det här är även det som gör den tyngre. Jag har sen dag ett haft svårt att vänja mig vid tyngden på vagnen. Som sagt så tar den sig igenom det mesta utan svårigheter jag vill nog ändå påstå att det är en bra vintervagn. Den är så nära en pansarvagn Bugaboo nånsin kommer skulle jag gissa på. 

Jag känner nån slags hatkärlek till min Buffalo. Den har precis allt egentligen. Höjden på sittdelen, den fantastiska suffletten, swing away-bygeln (som jag aldrig tror jag kan leva utan nu när jag vant mig), den är rymlig även för större barn, varukorgen är nästan obscent rymlig, och låt inte glömma att den är så förbannat snygg! Teoretiskt sett är det utan tvekan den bästa vagnen på marknaden.  Utan tvekan. Men varje gång vi lämnar huset så blir jag återigen lite besviken på hur tung den är. Jag hittar inte riktigt den där körglädjen som finns i tex Brio Go eller MB Urban Jungle som båda två är en fröjd att köra. Kanske är det helt enkelt så att min perfekta vagn inte finns? 




Bugaboo Buffalo i snö