0 Läs mer >>

Dagar som denna när regnet öser ner kommer såklart regnskydd på agendan. Jag är en av de (få) som gillar Bugaboos egna regnskydd. Det är snyggt, stilrent, barnet ser ut ordentligt och det sitter förbannat bra. Om man får på det bör tilläggas. Det kan vara lite trixigt men får man in snitsen är det inte svårare än något annat regnskydd. Nackdelen är att det tar rätt mycket plats när det inte används.

Mitt monster tycker om att se vad som händer. Heltäckande regnskydd är inte hans favorit. Här är ett från Elodie Details. Rockabilly Dot närmre bestämt. Inte superbra när man är så nyfiken som monstret.

Regnskydd

0 Läs mer >>

Ja det här är en anledning. Har man en mästerskruv till monster så kan det vara en bra idé om man vill att ungen ska vara kvar i vagnen när man kommer fram.

Jag gillar selen på Bee+ jag gillar att den sitter fast ordentligt över benen men man kan samtidigt ha den lite lösare över axlarna eftersom den är fastsydd på ett sätt som gör att spännet inte löper genom selen. Så monstret sitter fast samtidigt som han kan röra sig. Inte på den här bilden visserligen...

Varför man bör använd...

0 Läs mer >>

Det här kan vara det absolut fulaste och utan tvekan det smartaste Bugaboo har hittat på hittills. Den nya solsuffletten har massor med ventilation samtidigt som den täcker hela monstret nästan hela vägen ner till fötterna. Och den lilla tittluckan är extremt uppskattad av små monster. Dessutom är det SPF50 i suffletten.

För övrigt är jag dessutom på gränsen till sjukligt rädd för att bleka min nya Warholsufflett så såna här dagar blir det den nya Breezy Sun Canopy som den så käckt heter.

Bugaboo gör det igen

0 Läs mer >>

Jo då. Den får klart godkänd. Biet är en enormt trevlig vagn att köra. När man kört runt en Brio Go (som är lååång) senaste månaderna så känns det lite som att köra en dockvagn. Den är så himla liten! Den väger typ ingenting, tar ingen plats nånstans, tar sig fram överallt och ändå är det bra packutrymme i varukorgen.

Hade jag fått önska nån förändring med vagnen hade det varit fotstöd och bumper. Har man vagnen framåtvänd så finns det ett fotstöd och man kan använda en universal bumper. Men jag tycker att monstret är för liten ännu. Han gillar inte att åka framåt och jag gillar inte att ha honom framåt.

Och suffletten är så jäkla snygg. Jag kan verkligen inte se mig mätt på den.

Kärlek

2 Läs mer >>

Min vän Linda har en skitsöt unge. Så självklart måste ungen åka i en skitsöt vagn? Och den kommer bli ännu finare med liggdelen på. Mitt monster provåkte och var helnöjd.

Sommarfin

1 Läs mer >>

Man kan bygga sin egen barnvagn! En fantastisk sak med Bugaboo (där har vi det igen, jag tjatar järnet) är att de kommer i småbitar. Skulle någonting gå sönder på din vagn behöver man inte lämna in allt på lagning eller skrota vagnen. Man kan alltid byta just den delen. Och det finns gott om reservdelar på begagnatmarknaden. Detta gör att man kan bygga ihop sin egen Bugga.

Den här Camen har jag byggt ihop av reservdelar. Den är inte färdig än utan det är lite småfix kvar. Men imorgon ska den vara färdig för på lördag flyttar den.

Och tro det eller ej men det finns rätt många dårar som tycker att det här är urkul. Vi samlas i min Facebookgrupp som heter "Vi som bygger Buggor". Där kan man få tips och råd eller köpa/sälja delar. Välkommen in!

Att bygga vagnar

0 Läs mer >>

Snyggdöden är ett faktum. Idag när jag kom hel från min lilla resa stod det en kartong i hallen. En kartong med texten Bugaboo på.

I denna kartong fanns ett litet bi. Ett Bugaboo Bee+ All Black för att vara lite mer exakt. Förutom vagnen fanns det även tre suffletter och en så kallad snacktray. En av dessa suffletter är min nya stora kärlek.

I år presenterar Bugaboo sin limited editionserie av suffletter och topset inspirerade av Andy Warhols konst. Den här heter Flowers och är en av två. Personligen så tycker jag att den här är helt brutalt snygg men jag var inte riktigt lika imponerad av Cars som den andra heter. Just nu premiärsover monstret i den nya skönheten men imorgon ska vi ut och testköra på riktigt. ❤

Lycka ❤

0 Läs mer >>

Om man behöver ut och flyga och vill ha sin vagn med sig kan det vara en bra idé att investera i en bra resväska till vagnen. Ofta lägger man runt 10.000 på en vagn (well, såna som jag gör det iaf) och då känns det inte så jäkla roligt att bara ha en plastpåse runt den när den går igenom flygplatsernas bagagehantering.

Många vagnar tex Brio, Kronan och Bugaboo har sina egna väskor som hör till sina vagnar. Men allra bäst tycker jag att Stokkes är. Stokkes prampack är enkel att anpassa till alla olika sorters barnvagnar. Gott om handtag och dessutom hjul. Värd varenda krona. Jag har köpt min på Barnbutiken där man dessutom får världens bästa service.

Resa med barnvagn

0 Läs mer >>
När jag fick veta att jag var gravid med monstret började jag nästan omedelbart att leta efter den perfekta vagnen. Innan dess visste jag inte mer än att jag behövde en. Dock hade jag inga krav överhuvudtaget. Min första tanke var att jag skulle ha en sån här,en vagn från Rockstar Baby. Av den enkla anledningen att jag tyckte den var tuff. Den har ju dödskallar på suffletten liksom! Vad mer kan man begära?
 
Sen kom jag på att det kanske vore en bra idé att provköra vagnen innan man köper den. Då fanns det ju inga återförsäljare så långt ögat kunde nå. Hmmm... Det kanske vore bra med ett varumärke som är lite mer etablerat och välkänt? Efter att ha googlat mig fördärvad och sett 2013674 olika demoklipp på Youtube på ungefär alla vagnar i hela världen var det två stycken jag fastnade för.
Bugaboo Cameleon och iCandy Peach.Vid första anblicken två rätt så snarlika vagnar. Det som till slut avgjorde var bland annat att Bugaboo är ett så stort och etablerat märke att det med största sannolikhet skulle vara enkelt att hitta ex reservdelar om det skulle behövas. Men den allra största anledningen till att valet till slut föll på Cameleonen var det fantastiska andrahandsvärdet som allt med Bugaboo har. Visst, Bugaboo gör bland de dyraste vagnarna på marknaden. Men om man räknar in hur mycket man får för dem om man sen säljer de vidare så blir det i själva verket billigare än de allra flesta andra vagnar.
 
Så monstrets första vagn ser ni här på bilden. En Bugaboo Cameleon+ med brun bas och offwhite topset. En helt fantastiskt trevlig vagn som jag varmt rekommenderar till nästan alla. Den absolut bästa cityvagnen jag kört. Den vänder på en femöring, väger ingenting, enkel att förnya och göra personlig, det finns hur mycket tillbehör som helst för att inte tala om hur jäkla snygg den är! Jag är en riktig sucker för Bugaboo och har aldrig lyckats hitta något annat märke som tilltalar mig lika mycket. Och det är ett märke som verkligen delar folk i två läger. Man antingen älskar eller hatar deras vagnar. Jag fullkomligt avgudar deras smarta design, alla snygga tillbehör och det kommer med största sannolikhet att alltid bo i alla fall en av deras modeller i vårt hem.
 
 

Första vagnen

0 Läs mer >>

Dagen har gått åt till att putsa upp den här skönheten. Imorgon flyttar den hemifrån om allt går som det ska. Det är en mycket trevlig vagn och utan tvekan en av de bekvämaste jag kört. Och lastutrymmet är helt oslagbart. Det kommer jag att sakna. Det är en Brio Go-13 som jag köpte ny från butik i slutet av februari i år. Färgen heter Navy och finns endast att köpa ihop med vitt chassi.

Men jag kommer inte att sakna det s.k. sittläget där monstret blir helt tokig av att inte komma upp ordentligt. Alternativet är att ha en extern sele men jag väljer att ursäkta ett nytt vagnköp istället.

När jag putsar upp och städar en vagn inför försäljning blir jag alltid lite vemodig. Man blir ju genast lite mindre sugen på att låta den flytta när den är så fin. Men, men, nu är det så. Dags för nya talanger att få plats i vårt hem.

 
 

Hej då!